De câte ori am evitat a folosi un ulei nutritiv înainte de a ne îmbrăca, oare?
Bineînțeles că ne temeam de urmele de grăsime lăsate și de faptul că nu se va absorbi repede în piele.
A sosit momentul să ne răsfățăm întregul corp cu un ulei uscat de a cărui formulă îmbogățită cu ingrediente nutritive ne putem bucura fără consecințe. Cum? Avem 4 pași de descoperit pentru a înțelege de ce ar trebui să fim recunoscătoare pentru uleiul uscat:
I. Ce este un ulei uscat?
Un ulei uscat este, de fapt, orice ulei care se usucă rapid pe piele. Se absoarbe foarte repede iar după aplicare avem pielea divin de fină și deloc lipicioasă.
„Uscat” se referă la modul în care acționează uleiul atunci când intră în contact cu pielea și nu la textura acestuia. Uleiurile care lasă urme de reziduu gras pe piele sunt denumite uleiuri umede.
În foarte scurt timp după aplicarea uleiului uscat vom simți pielea hidratată, catifelată și fără pelicula grasă pe care o lasă de obicei uleiurile ca cel de cânepă sau de jojoba.
II. Listă – pentru ce se folosește?
Se folosește, în principal, ca și hidratant pentru păr, piele sau unghii. Unele dintre aceste uleiuri uscate sunt multifuncționale, însă există și uleiuri pentru bronzat, spre exemplu.
- Pentru păr: în afară de hidratarea părului, uleiul uscat mai poate ajuta la reducerea ruperii și a fricțiunii cauzate de uscăciune. Cea mai bună opțiune ar fi alegerea unui ulei uscat care conține grăsimi saturate și mononesaturate care pătrund mai bine părul decât cele cu grăsimi polinesaturate (exemplu, uleiul de avocado). Aplicare: pe părul umed, câteva picături care se masează ușor, apoi pieptănarea părului.
- Pentru piele: datorită conținutului de acid linoleic, pielea își va menține bariera naturală de umiditate și va rămâne hidratată. Un acid gras, cum este cel din uleiul de floarea soarelui, îmbunătățește hidratarea atunci când este aplicat pe piele. Ajută chiar și la reducerea inflamației pielii. Aplicare: după baie sau duș, aplicați uleiul uscat pe piele și masați ușor până se absoarbe în piele (foarte repede, adică).
- Pentru unghii: toate proprietățile senzaționale descrise mai sus sunt bune și pentru unghiile noastre. Folosirea unui asemenea ulei pe cuticule ajută la prevenirea uscării și crăpăturilor.
III. 5 Motive pentru a te lăsa ispitită de uleiul uscat:
Indiferent de tipul de ten pe care îl aveți, uleiul uscat este o alegere potrivită, acest lucru este de știut!
- Are o textură ușoară și lejeră
- Se absoarbe rapid
- Nu lasă o peliculă grasă
- Hrănește pielea
- Hidratează și catifelează
Să recunoaștem, sentimentul pe care îl avem atunci când folosim un produs care își face foarte bine treaba, mai mult, ne învăluie corpul într-o catifelare delicată corpul, este ca și când am fi ușoare ca un fulg, nu?…să vină zăpada!
IV. Bonus: 5 mituri despre îngrijirea pielii uscate
- Mit – Pielea uscată este și deshidratată Adevăr – Ele nu sunt una și aceeași. Pielea uscată este un tip de piele în sine, iar persoanele care au cest tip de piele produc în mod natural o cantitate foarte mică de ulei. Pielea deshidratată însă, este atunci când este lipsită de apă, iar cauzele pot fi variate: factori ce țin de mediu, de stilul de viață, facem dușuri cu apă prea caldă, ne expune, netrotejate la factori UV.
- Mit – Pielea uscată nu are nevoie de exfoliere Adevăr – Exfolierea este foarte importantă pentru toate tipurile de piele, inclusiv pielea uscată. Știm că pielea uscată are mai multă nevoie de hidratare și umiditate. Pentru ca acest lucru să aibă parte de magia necesară și topicele hidratante să pătrundă eficient, stratul superior al celulelor pielii, adică cele uscate și moarte, trebuie să fie îndepărtat. Dacă ne asigurăm că exfoliantul pe care îl folosim este unul hrănitor și îi dăm timp ca pielea să se obișnuiacă cu el, acesta va începe să funcționeze mai eficient. Astfel, produsele din ritualul nostru de îngrijire pot ajunge la celulele care au nevoie de ingredientele lor.
- Mit – Avem pielea uscată doar în lunile reci Adevăr – Așa cum am mai spus, pielea uscată este un tip de piele în sine, de aceea nu o putem avea doar în lunile reci, corect? Ne hidratăm în tot timpul anului, pentru a putea îmbunătăți simptomele și pentru a regla nivelul interior de umiditate.
- Mit -Un hidratant cât mai gros este mai eficient Adevăr – Da, este vorba de ingrediente, deoarece dorim ca acestea să pătrundă profund și să acționeze. Ce mai bune ingrediente în acest scop sunt untul de shea și squalane, care imită uleiurile naturale ale pielii și cresc hidratarea fără a înfunda porii.
- Mit – Dacă avem pielea uscată înseamnă că nu bem suficientă apă Adevăr – Corect, pentru că o hidratare internă este extrem de importantă pentru menținerea pielii sănătoase. O idee inteligentă este aceea de a introduce.în rutina noastră de îngrijire umectanți precum acidul hialuronic (moleculă care se găsește în mod natural în corp și poate deține până la 1000 de ori greutatea sa în apă). De asemenea, să ținem evidența aportului zilnic de apă și să ne asigurăm că folosim produsele potrivite acestui tip de piele.