fbpx
Home Skincare Cu tenul protejat pe timpul iernii!

Cu tenul protejat pe timpul iernii!

by Georgiana

De-a lungul timpului am învățat că pielea noastră poate avea de suferit îndată ce apar primele semne ale frigului, dacă nu o protejăm corespunzător. Așa că, pentru a nu ne compromite frumusețea și sănătatea, ar fi bine să ne asiguram că ne îngrijim corect în lunile reci.

Vine frigul, superba iarnă și, o dată cu ea vine și perioada în care pielea ni se usucă și înăsprește. De aceea, trebuie să avem grijă mai mult de ea decât în restul timpului. Un motiv în plus pentru a folosi loțiuni de corp cât mai delicate, hidratante, uleiuri de corp, față și păr. Trebuie să avem grijă de întreg corpul nostru, iar înainte de a ne îmbrăca, este bine să ungem foarte bine pielea corpului și feței cu creme desebit de atent alese, printr-un automasaj blând. În felul acesta, ne protejăm împotriva unor probleme estetice, cum ar fi vergeturile sau celulita (dar, bine că avem așa ceva!) , sau uscarea pielii în mod excesiv, pe față mai ales.

Ar fi bine nici să nu petrecem mult timp sub duș, pentru a ne încălzi, deoarece o expunere prea lungă la temperaturi crescute usucă și mai mult pielea, favorizând descuamarea. De aceea, cremele și loțiunile de duș trebuie sa fie mult mai blânde, eventual să conțină un complex activ de hidratare, ori să puneți câteva picături de ulei în ele.

În ceea ce privește tenul, acum avem nevoie, în primul rând, de maximum de hidratare, fiindcă pielea nu mai beneficiază de toate ingredientele hrănitoare din circulație, se usucă și devine mai vulnerabilă. Cu o jumătate de oră înainte de a ieși în frig, ne ajută foarte mult dacă aplicăm o peliculă protectoare de cremă, pe pielea umezită foarte ușor, cu apă termală, spre exemplu.

Să nu uităm de mâini! Bine ar fi să aveți un tubuleț de cremă de mâini, eventual cu SPF, pe care să îl țineți în geantă sau în mașină alături de un balsam pentru buze.

Protecție maximă împotriva intemperiilor

În această perioadă cu vânt, burniță, ploi reci, să aveți o atenție mai mare la uscarea pielii, iar dacă mergeți la zăpadă, la schi în zilele însorite, evident trebuie sa cumpărați o crema nouă, cum ar fi aceasta, pentru a evita pătarea tenului, mai ales în zona obrajilor și a ochilor. În timpul iernii, orice dermatită, eczemă, sensibilitate se poate accentua, pe fondul acestei deshidratări accentuate de frig. Încercați să folosiți cât mai puține loțiuni sau săpunuri parfumate și îndreptați-vă atenția către cele care conțin uleiuri esențiale, vitamine și minerale.

 Profitați iarna și de faptul că putem purta mănuși! Se pot transforma în cele mai bune măști protectoare pentru mâinile noastre și, ne putem alege modele cu care să arătam chiar foarte fain!

Alegeți cosmeticele potrivite!

Persoanele cu ten acneic sau cuperoză, cele cu zone foarte uscate sau descuamate, au nevoie de o atenție specială îngrijirii tenului pe timp de iarnă. Vă invit să vă alegeți câteva dintre aceste produse de aici, sunt printre cele mai bune și reușesc cu succes să acopere atât nevoile tenului feței, cât și pe cele ale pielii corpului. Sunt situații în care produsele de îngrijire trebuiesc alese împreună cu un medic dermatolog, iar aceasta este deja o situație avansată și nedorită, dar asigurați-vă că aveți la îndemână un tratament de recuperare vegan&organic care să vă ajute să vă vindecați mai ușor.

Produsele cu proprietăți antiinflamatorii, precum aloe, mușetel, acidul salicilic, vitamina A, vitamina E, aloe vera etc, sunt cele care ne ajută pentru curățarea, demachierea și hidratarea tenului. Există produse naturale, cu ingredienti biologici activi, care fac minuni pentru tenul nostru, cum ar fi recomandarea mea personală, pe care o găsiți aici.

 
 
 
 
 
 
Cum  ne protejăm?

Pielea uscată, roșeața, iritarea și erupțiile sunt frecvente atunci când iarna „coboară” asupra noastră. Odată ce înțelegem cauzele pielii uscate din timpul iernii, putem lua măsuri ca cele de mai sus, pentru a menține pielea mai fericită și mai sănătoasă până când vremea va începe din nou să scuture flori de primăvară.

1 comentariu
3

ARTICOLE PE ACEASI TEMA

1 comentariu

Un comentator WordPress 18 noiembrie 2020 - 11:21

Bună, acesta este un comentariu.
Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog vizitează ecranul Comentarii din panoul de control.
Avatarele comentatorului provin din Gravatar.

Reply

Lasa un comentariu:

* utilizand acest site va dati acordul pentru gestionarea datelor personale

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More