fbpx
Home Beauty travel Pentru față – cremele!

De ce ar trebui să utilizăm cremă pentru față?

Să înțelegem mai întâi cum funcționează pielea

Stratul superior al pielii (stratul cornos) este alcătuit din celule moarte. Chiar sub acest strat este locul în care pielea stochează apă (stratul granulos). Dar, atunci când pielea noastră nu reține suficientă apă, arată și se simte extrem de uscată și își pierde elasticitatea. Aici vine în ajutor hidratantul pentru față, deoare blochează apa în piele, dar o și absoarbe din exterior.

Ar fi bine să începem să ne obișnuim să folosim cremă de față începând cu mijlocul, chiar spre sfârșitul vârstei de 20 de ani. De asemenea, folosirea unei creme de față atât în timpul zilei, cât și noaptea, poate fi o altă idee bună.

Utilizarea unei creme de față este importantă deoarece păstrează umiditatea și elasticitatea pielii, ceea ce poate ajuta la reducerea ridurilor, petelor de vârstă și a liniilor fine.                                                                                                                                                                                               Cremele de față acționează ca și o barieră de protecție pentru pielea noastră.

În mod ideal, se recomandă aplicarea hidratantului de tot atâtea ori cât ne spălăm pe dinți, după curățarea tenului, în ficare dimineață și seară. Acest lucru ajută la consolidarea în rutina noastră de înfrumusețare. Prin aplicarea hidratantului direct după curățare, nu numai că înlocuim uleiurile hidratante natural pe care produsul de curățare le îndepărtează adesea, ci și blocăm orice exces de apă care persistă pe față în piele – iar acest lucru stimulrază efectele hidratantului și are ca rezultat o piele mai moale și mai sănătoasă.

Unele dintre noi pot beneficia de utilizarea cremelor chiar mai mult decât celelalte. Pielea mai închisă la culoare este predispusă la iritații, deoarece tinde să fie săracă în ceramide, adică lipide care ajută pielea să își păstreze umezeala. În plus, pielea mai închisă la culoare conține, de obicei, un strat cornos mai compact, care ajută la protejarea împotriva pericolele reprezentate de razele UV; acest lucru nu înseamnă neapărat că dacă aveți o piele mai închisă la culoare, trebuie să utilizați mai multă cremă pentru față, doar că s-ar putea să observați efectele acesteia mai mult decât ar face-o cineva cu pielea deschisă la culoare.

Tipul tău de piele ar trebui să dicteze ce fel de hidratant folosești! Pentru că vrei să faci cumpărături după tipul tău de piele, incontestabil!

Persoanele cu pielea grasă beneficiază de hidratante fără ulei; persoanele cu pielea uscată se descurcă mai bine cu cremele hidratante grase, iar persoanele cu pielea mixtă – grasă în unele locuri și uscată în altele – ar trebui să caute hidratante ușoare, concepute special pentru tipul lor unic de piele. Oricum ar fi, hidratantele noncomedogene (care nu înfundă porii), sunt întotdeauna un bun pariu!

Ce ar trebui să conțină o cremă de zi?

Crema de zi trebuie să fie ușoară și să includă:

  • Vitamina C – ajută pielea să strălucească, uniformizează pigmentarea și crește melanica celulară pentru a o proteja de soare).
  • SPF – de la 15 până la 30 este cel obținut în mod natural din plate, fructe, semițe sau oleaginoase. În general, cremele organice asigură un SPF natural de 15, datorită ingredientelor pure.

Ce ar trebui să conțină o cremă de noapte?

Crema de noapte hidratează, calmează și repară pielea în timp ce dormim și trebuie să conțină:

  • Vitamina A – anti-îmbătrânire, ajută la reducere liniilor fine, a ridurilor și a petelor maronii. Poate uniformiza și lumina tonul pielii.
  • Alfa-hidroxi acizi și beta-hidroxi acizi – agenți compuși din acid citric și alți acizi de fructe și sunt buni pentru pielea lipsită de elasticitate, luminozitate sau cu aspect cenușiu. Aceștia exfoliază ușor, înmoaie pielea și ajută hidratantul să intre în piele.
  • Acid hialuronic – acest ingredient absoarbe umezeala și ne ajută cu liniile fine, ridurile și problemele legate de pigmentul pielii.
  • Vitamina E – acest antioxidant hidratează și luminează tenul.

Ce ingrediente ar trebui să evităm?

Dacă aveți pielea grasă sau cu tendință acneică, evitați uleiurile, cerurile și vaselina. Sunt prea grele, pot înfunda porii și pot agrava acneea 9nu uitați să căutați produse noncoedogene).

Alte ingrediente includ:

  1. Parfumuri – pot provoca iritații și reacții alergice.
  2. Acid retinoic – acest agent anti-îmbătrânire poate irita pielea.
  3. Metilparabeni/parabeni – concervanți cosmetici ce pot provoca reacții alergice și pot înfunda porii.
  4. Acid salicilic – acest exfoliant poate irita pielea sensibilă.

Importanța folosirii unei creme de față

Acum, că am analizat de ce hidratarea este importantă pentru o piele sănătoasă, aceste sfaturi rapide vă vor ajuta să vă păstrați strălucirea naturală:

♣ urmăriți temperatura apei – chiar și dușurile fierbinți pot afecta pielea noastră;

♣ tamponați pielea ușor – după ce vă spălați pe față, nu vă frecați fața, doar tamponați ușor, pentru că în acest fel pielea va păstra mai multă umiditate pe care o putem sigila atunci când ne hidratăm;

♣ beți mai multă apă – umezeala pe care o primește pielea noastră provine în mare parte din corp. Cel puțin 8 căni de apă pe zi ne este recomandat;

♣ fără alcool – folosim produse de curățare a tenului ce nu conțin alcool, deoarece acesta poate elimina uleiurile naturale din piele. Căutăm un produs de curățare ușor, fără parfum, care conțin uleiuri minerale și vitamine (din aloe, spre exemplu).

Și acum, să fim frumoase și sănătoase, nu? ♥

0 comentariu
1

ARTICOLE PE ACEASI TEMA

Lasa un comentariu:

* utilizand acest site va dati acordul pentru gestionarea datelor personale

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More