fbpx
Home Beauty travel Scăpăm de cearcăne și pungile de sub ochi!

Scăpăm de cearcăne și pungile de sub ochi!

by Georgiana

Acționăm în privința cearcănelor!

Luăm măsuri privind înfrumusețarea și iluminarea aspectului zonei ochilor care știm prea bine că este mai subțire decât restul feței, din cauza absenței glandelor sebacee.

Să parcurgem împreună câteva momente și să deslușim lista remediilor, dar înainte de asta, să aflăm ce sunt, de ce sunt și ce vor de la noi, așa-i?

Pungile de sub ochi sunt cunoscute medical drept edem infraorbital, iar cauzele lor sună cam așa:

 • îmbătrânirea (n-avem ce face), deoarece structurile țesuturilor și mușchii care susțin pleoapele slăbesc
 • pielea este mai puțin elastică (grăsimea care este în mod normal limitată la zona din jurul ochiului se poate deplasa în zona de sub ochi)
 • insuficient somn
 • moștenirea genetică (deh…)

Cearcănele sunt formate de congestia venelor care drenează sângele de la nivelul ochilor spre nas. Atunci când acestea se umflă, devin mai mari și mai închise la culoare și apar cercurile negre și inestetice din jurul ochilor. Cauzele lor sună cam așa:

 • moștenirea genetică (din nou, deh…)
 • vârsta (deoarece pielea se subțiază)
 • pigmentarea (nivelul ridicat de pigmenți care oferă o nuanță mai închisă pielii din jurul ochilor)
 • insuficient somn (vedeți?!)
 • viciile (fumatul, consumul de alcool)
 • expunerea îndelungată la soare

Suntem, deci, în căutarea celor mai bune produse cosmetice care să ne ajute să îmbunătățim efectele, dar, atenție, ele sunt ținute sub control atâta timp cât lucrăm mai intens la cauze. Dacă știm acest lucru, știm că ușurarea pe care o vom simți atunci când rezultatele vor începe să apară va fi imensă.

Până la urmă, dacă vom conștientiza importanța menținerii unui stil de viață sănătos, vom ajunge negreșit și la concluzia că acesta cuprinde atât starea noastră afișată la exterior, cât și (mai important), starea noastră din interior. Spun asta de fiecare dată și o voi repeta cu fiecare ocazie, deoarece energia pozitivă, gândurile frumoase, atenția pe care e atât de necesar să ne-o acordăm nouă în orice moment (ca și masca de oxigen din căătoriile cu avionul), ne vor lansa pe dinăuntru structurile necesare pentru a întâmpina orice timp de cauze care pot apăra.

Și acum, hai să scăpăm de ele, de toate și de tot! Cum? Avem câteva remedii sănătoase de accesat și le punem într-o listă care începe cu (dar nu numai – deoarece, în foarte puțin timp va apărea- gama de produse cosmetice Generock – fabricate în Romania):

IC CREAM

Si cu:

IC SERUM

Deoarece ingredientele pe care aceste două produse le conțin sunt primele pe lista pe care am început-o și pot să asigure antioxidanții necesari pentru sănătatea ochilor și să îmbunătățească circulația sângelui și repararea celulelor deteriorate.

Apoi lista noastră mai poate continua cu:

 • odihnă (deoarece în timp ce dormim, pielea se regenerează și este reglat nivelul de oxigen și nutrienți)
 • consum mare de lichide, în special de apă (aceasta elimină toxinele, hidratează pielea și reduce riscul apariției cearcănelor)
 • consumul alimentelor ce conțin vitaminele C, E și K (acestea întăresc vasele de sânge și stimulează producția de colagen, regenerează celulele pielii și împiedică coagularea sângelui)

Mai putem adăuga: protecție împotriva soarelui, masaj la nivelul ochilor, să ne menținem în formă, să avem un stil de viață echilibrat și să avem mereu la îndemână un gând frumos, un ceai aromat, încredere în noi și în natură!

P.S.: să fim cu băgare de seamă la aspectul cearcănelor, deoarece ne putem confrunta cu potențiale probleme de sănătate. Și anume:

+ cearcănele de nuanță cenușie pot indica probleme precum: stres, anemie sau oboseală

+ cearcănele de nuanță roșie pot indica hipertensiune (creșterea în volum a vaselor de sânge din jurul ochilor este specifică persoanelor care suferă de așa ceva)

+ cearcănele cu nuanță de albastru pot indica o circulație slabă și posibile afecțiuni cardiace sau pulmonare

Scăpăm de ele acum?

2 comentarii
4

ARTICOLE PE ACEASI TEMA

2 comentarii

Joaca stresului cu pielea ta. - Frumusețe Vegană by Generock 26 noiembrie 2020 - 16:46

[…] Scăpăm de cearcăne și pungile de sub ochi! […]

Reply
Ion Cătuțoiu 2 decembrie 2020 - 19:58

OK

Reply

Lasa un comentariu:

* utilizand acest site va dati acordul pentru gestionarea datelor personale

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More