fbpx
Home Beauty travel Hidratantul pentru corp – cine are nevoie?

Hidratantul pentru corp – cine are nevoie?

by Georgiana

Unele dintre cele mai plăcute produse de utilizat, care ar trebui să facă parte din regimul nostru de înfrumusețare post-baie, sunt hidratantele pentru corp.

Cam toate produsele de piața de astăzi promit să ofere o umiditate intensă și să revitalizeze pielea, așadar, cum ne alegem hidratantul potrivit?

Când vine vorba de produsele de îngrijire a pielii, există pentru fiecare dintre noi un tip și o nevoie.

Hidratarea este una dintre cele mai importante și mai subevaluate modalități prin care ne putem îngriji pielea, de aceea, mai departe vom discuta despre factorii care afectează nivelul de umiditate al pielii, diferențele dintre crema de corp, loțiunea de corp și untul de corp, și modul de blocare a umezelii.

Ce ne poate afecta nivelurile de umiditate?
Atunci când folosim loțiunile, cremele sau unturile de corp pentru a aborda problemele uscăciunii pielii, rezolvăm o nevoie a sa.
    Care sunt însă cauzele, motivele și factorii pentru care pielea noastră este uscată?
Genetica 

Să ne înțelegem: toată lumea este predispusă genetic la ceva. am mai vorbit despre acest lucru. În unele cazuri, acest lucru poate influența sănătatea generală a pielii.

Vârsta

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, glandele care secretă ulei în piele încep să secrete tot mai puțin. Cu o cremă, loțiune sau unt de corp, putem controla acest lucru absolut bine în următorii ani, inclusiv anii de aur.

Mediul înconjurător

Cu siguranță joacă un rol în nivelul de umiditate al pielii, știm asta, nu? Refacerea umezelii pierdute din cauza factorilor de mediu și bariera împotriva posibililor contaminanți pot fi obținute cu ajutorul loțiunilor, unturilor sau cremelor pentru corp.

Stilul de viață

Opțiunile noastre sunt importante atunci când vine vorba de starea generală de sănătate. Pentru a optimiza strălucirea pielii, bem multă apă, avem o dietă echilibrată bogată în fructe și legume, evităm pe cât posibil fumatul și alcoolul și facem cât mai des exerciții fizice.

Obiceiurile de baie

Așa cum am mai spus, dușurile și băile fierbinți pot inflama pielea, pot provoca roșeață, mâncărime și pot dezlipi pielea de uleiurile vitale, grăsimi și proteine. Atât de multe produse au formulări cu substanțe chimice care fac ravagii asupra umezelii pielii, așadar, cel mai bine este să folosim un gel  sau un săpun pentru corp complet natural sau un exfoliant, câteodată, apoi urmează hidratantul de calitate.

Diferențe între tipul de hidratant

Cremele pentru corp – sunt mai groase decât loțiunile, dar nu la fel de groase precum unturile, deoarece sunt alcătuite din apă și uleiuri. Raportul apă/ulei este, de fapt, principala diferență între cremă și unt. Cremele sunt într-adevăr emoliente, unturile de corp sunt mai concentrate și mai groase.

Loțiunile pentru corp – așa cum știm din experiența de cumpărător, loțiunile pentru corp au o formulă ușoară, în principal cu apă și un pic de unei, fiind potrivite pentru aproape orice tip de piele. Acestea nu oferă umezeală penetrantă pielii, se concentrează mai mult pe suprafața acesteia.

Unturile pentru corp – oferă cea mai groasă formulare dintre toate hidratantele pentru corp, datorită formulării cu puțină apă. Conțin uleiuri și alte ingrediente care hidratează în profunzime și blochează umiditatea în piele prin crearea unei bariere de protecție pe derm.

Iată cele mai bune 5 motive pentru a folosi un hidratant pentru corp:

1. Blochează umiditatea în piele. Un duș sau o baie fierbinte pot lăsa pielea uscată, cu un nivel de uleiuri naturale redus. Un hidratant natural este modalitatea perfectă de a redresa echilibrul de umiditate al pielii.

2. Netezește și calmează pielea, deoarece unele geluri pentru duș conțin diferiți sulfați sau ingrediente care pot provoca iritații suplimentare, precum SLS, SLES, etc.

3Pielea miroase delicios și delicat. O modalitate excelentă de a oferi pielii noastre un parfum subtil, fără a folosi parfumuri artificiale. Ne bucurăm de toate beneficiile cu hidratantele pentru corp natural parfumate.

4Hidratare și bronz pentru mai mult timp. Pe perioada verii, dacă folosim hidratant pentru corp înainte de aplicarea loțiunii pentru soare, pielea rămâne hidratată, bronzul se păstrează mai mult timp, iar strălucirea pielii noastre se prelun gește.

5Combat eficient uscăciunea pielii care de multe ori face ca pielea să arate îmbătrânită. Hidratantul pentru corp ajută la menținerea unei pieli suple și tinere. 

După cum știți, de fiecare dată menționăm faptul că fiecare are propriile sale nevoi ale pielii.

Oricare dintre cele trei tipuri de hidratant pentru corp de mai sus oferă o revizie completă asupra umezelii pielii, de aceea, în funcție de nevoile personale, alegerea unuia dintre ele este un câștig!

Să ne păstrăm pielea fericită și hidratată cu cele mai bune produse vegane&organice!

 

0 comentariu
0

ARTICOLE PE ACEASI TEMA

Lasa un comentariu:

* utilizand acest site va dati acordul pentru gestionarea datelor personale

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More